Geslaagde bijeenkomsten arbeidsmarktaanpak

Op 10 juli 2019 is er een bijeenkomst voor HR professionals in de forensische zorg geweest. Tijdens deze bijeenkomst bespraken we de forensische leerlijn en de verdere ontwikkeling hiervan. Samen met Publicis, een communicatieadviesbureau, zijn we aan de slag gegaan met het verzamelen van input voor een arbeidsmarkt aanpak. We hebben hiervoor samen doelstellingen, barrières en inzichten voor de forensische zorg vastgesteld.

Op 23 juli 2019 was er een tweede bijeenkomst met Publicis. Dit keer met communicatieprofessionals en medewerkers uit het primair proces. Ook tijdens deze bijeenkomst hebben we over doelstellingen, barrières en inzichten voor de forensische zorg gesproken.  

 

We kijken terug op twee inspirerende en goed bezochte bijeenkomsten. Er was een brede vertegenwoordiging vanuit het forensische werkveld aanwezig. Er was sprake van herkenning, het delen van problemen en eigen ervaringen maar ook het meedenken in mogelijke oplossingsrichtingen. De enthousiaste inbreng van de deelnemers heeft het beeld over het werken in de forensische zorg aangescherpt. Dit maakt dat er een goede basis ligt om met elkaar door te praten en te komen tot een gerichte arbeidsmarkt aanpak voor de forensische zorg.   

 

Hoe gaan we verder?

Begin september 2019 is er een bijeenkomst waar de zogenaamde debriefing aan deelnemers van de bijeenkomsten op 10 en 23 juli 2019 plaatsvindt. Dit om te toetsen of de vertaling die we hebben gemaakt van de input uit de bijeenkomsten juist en volledig is. Deelnemers ontvangen hier begin augustus een uitnodiging voor. Daarna start het creatieve proces met als doel om 23 september 2019 een inhoudelijk plan te presenteren aan het Bestuurlijk Overleg van de Taskforce. Het Bestuurlijk Overleg neemt het besluit over de gedane voorstellen en de uiteindelijke aanpak.  

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Yolanda van Dun, projectleider Taskforce via taskforcefz@ggznederland.nl